bahan :
stgh kilo kue teaw
sebiji stgh bawang merah besar
2 ulas bawang putih
15 tangkai cili kering
sedikit udang kering(ikut suke n selera nak byk mane)
2 sudu solsoh (cili sos)
2 sudu besar kicap pekat
isi ayam,telur
khos (sawi) dll sayur mengikut selera
garam
cara :
1- rebus isi ayam dgn air yg sedikit
2- tumis bawang putih,merah,udang kering,kicap,solsoh yg sudah diblender hingga kekuningan
3- masukkan isi ayam yg sudah di rebus dan sedikit air rebusan tersebut
4- pecahkan satu biji telur dan masukkan kue teow serta sayur - mayur. Goreng sampai masak dgn gigih.jgn lupe letak garam yer....
ppsssttt : pengambaran kali ini dilakukan pd tgh malam akibat dr hobi makan tgh malam...hihihi...Jadi pengambaran dlm keadaan gelap dan kekurangan sistem pencahayaan serta tiada edit2 atau adobe2 gambar bagi cantik n cun....lalala....sume original dr dapur.Samat mencube yaaa ....
0 comments:
Post a Comment