-->

Cerita Cinta Fairuz & Fadzilla Hanim ~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Fathimah AzZahra' . Mohd Fairuz

Lilypie First Birthday tickers

Almond London (",)~







bahan :


200gm mentega
100gm gule halus
esen vanilla
200gm tepung jagung
300gm tepung gandum
hujung sudu kecil baking powder
200gm badam d.goreng tnpe minyak
50gm badam cincang utk hiasan
750gm cokolatah mathbah (coklat masakan )

cara :

  • pukul mentega,gule,esen vanilla smpai kembang
  • gaulkan tepung jagung dan esen vanilla bersame adunan tadi...kemudian masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit hingga la jadi doh yg sempurne
  • bulatkan kecil doh tadi dan letakkan badam
  • letakkan atas dulang yg dah diratakan dgn sedikit marjerin
  • bakar selame 20minit
  • cairkan coklat masak...saye pakai manual jew..letak coklat dgn sedikit mnyak dlm periuk kecik.Letak periuk kecik tu dlm periuk besar sikit yg mengandungi sedikit air yg mendidih.Masak dan gaulkan smpai coklat bebetul cair dan xberketul.Kaedah double boil ye??
  • masukkan biscot td dlm mangkuk kertas n tuangkan coklat dgn berhati2 supaya nmpak kemas
  • taburkan badam cincang
  • biarkan smpai kering

0 comments: